Hattem na de eerste ronde klaar in nacompetitie

Er zijn van die wedstrijden in een seizoen, waarbij je je afvraagt wanneer het doelpunt gaat vallen; maar die valt niet. In de 1e ronde van de nacompetitie speelde Hattem thuis tegen Daarlerveen zo’n wedstrijd. Nadat Hattem voor rust op een 0-1 achterstand was gekomen, speelden de geel-blauwen vol op de aanval. Vele kansen werden gecreëerd en telkens was daar een voetje, de paal, de lat of werd de bal van de lijn gehaald. Daarlerveen verdedigde stug en het was bij vlagen kunst en vliegwerk. Uiteindelijk bleef Hattem met lege handen en gaat Daarlerveen naar de 2e ronde.

Daarlerveen start energiek, Hattem haakt later aan
De bezoekers uit Daarlerveen, gedurende het seizoen uitgekomen in de 3e klasse D van het district Oost, startten de wedstrijd energiek en de spelers liepen op elke bal. De vraag rijst dan of ze dat de hele wedstrijd zouden kunnen volhouden. Ondanks het feit dat zij in de beginfase via een vrije trap gevaarlijk zijn, gaat de “storm” na een kwartiertje liggen en probeert Hattem het spel onder controle te krijgen. Dit resulteert vaak in balbezit voor Hattem waarbij er vooralsnog geen gevaar kan worden gesticht voor het doel van de bezoekers. Sam Broekkhuis lijkt over de linkerflank uit te breken maar de doelman van Daarlerveen is, net buiten het strafschopgebied, iets eerder bij de bal. Daarlerveen hanteert veel de lange bal als verdedigend wapen en heeft daarmee geluk als er verdedigend bij Hattem een inschattingsfout wordt gemaakt. Spits Derks komt daardoor vrij voor Hattem-doelman de Boer en laat deze kansloos. Tegen de verhouding in, maar daar maalt Daarlerveen uiteraard niet om; het gaat om de doelpunten. Toch heeft Hattem vlak voor rust nog een dot van kans om de gelijkmaker te produceren. Met een slimme pass van Wesley van Winsum wordt Maikel Rave weggestuurd en komt hij vrij voor de uitkomende Daarlerveen-doelman Prinsen. Helaas raakt hij de bal te vol in plaats van een stiftje waardoor zijn inzet net over het doel suist.

In de 2e helft zet Hattem de druk er vol op
Natuurlijk wil Hattem in de 2e helft op jacht naar de gelijkmaker, en wellicht meer. Na een mislukte poging van Daarlerveen om de voorsprong uit te breiden is het vaak eenrichtingsverkeer. Hattem heeft veel de bal, probeert met goed samenspel de verdedigende stellingen van Daarlerveen te doorbreken en ziet gaandeweg de 2e helft van de wedstrijd dat er meer en meer mogelijkheden ontstaan. Vanuit hoekschoppen ziet Tigo Zoomers zijn kopbal net over het doel gaan en wordt een ferme kopbal van Jens Borger van de lijn gehaald door de Daarlerveen-verdediging. Hattem blijft de druk er op houden en Daarlerveen moet er hard voor werken om een tegendoelpunt te voorkomen. Schoten van Maikel Rave en Sam Broekhuis worden geblokt terwijl Jari Dunnink zijn prima inzet op de paal ziet eindigen. Trainer Oosterhaar gaat aanvallend ingrijpen en wisselt verdediger Tigo Zoomers voor aanvaller Kevin Veger. Die heeft gelijk een kans maar helaas krijgt ie ruzie met de bal en gaat deze mogelijkheid verloren. Maikel Rave test de handschoenen van doelman Prinsen met een vlammend schot en even later is het ook Felix Besseler die zijn mooie schot uit de draai op de paal ziet belanden. Daarlerveen loert op de counter maar de spaarzame uitvallen die er zijn worden of geneutraliseerd door de Hattem-verdediging of ze worden, met uitzondering van 1 inzet die op de paal belandt, te slordig uitgespeeld. Hattem blijft dus in de wedstrijd en ziet acties van Kevin Veger en Jari Dunnink opnieuw stranden tussen vele rode sokken van de tegenstander. In de blessuretijd is de ingevallen Thomas Dijsselhof dichtbij de gelijkmaker. Helaas ziet ook hij dat het aluminium als tegenstander als zijn goede kopbal op de lat spat. Ondanks alle kansen mag het niet zijn deze avond en blijft het op het scorebord bij het ene doelpunt uit de 1e helft voor Daarlerveen.

Seizoen van Hattem ten einde; trots op de prestaties
Daarlerveen trekt de voorsprong, zij het met kunst- en vliegwerk en stug verdedigen, over de streep waardoor het seizoen van Hattem met deze wedstrijd teneinde komt. Op zich geen schande want om eerlijk te zijn had niet iedereen dit voor aanvang van de competitie kunnen bevroeden. Met het vertrek van vele spelers aan het einde van vorig seizoen moesten trainers Herman Oosterhaar en Fred Zwiggelaar aan de slag met vele jonge knapen die overkwamen vanuit de O19. Dat het dan in het begin wat stroef loopt is logisch. Uiteindelijk viel het vanaf januari 2023 allemaal samen en liet het team zien uit het goede hout te zijn gesneden. Een fantastische reeks werd neergezet die als fundering voor de uiteindelijke 3e plaats werd gelegd. Helaas ontstonden er tegen het slot van de competitie te veel blessures die niet altijd konden worden opgevangen. Evenwel kunnen de spelersgroep en de staf terugkijken op een fantastische prestatie met als kers op de taart een periodetitel. Gelet op de lange weg die moest worden bewandeld iets om met trots op terug te kijken.