Andreascantorij zingt Requiem van Campra bij dodenherdenking

Donderdag 4 mei om 20:30 voert de Hattemse Andreascantorij de Messe de Requiem van Campra uit in de Grote- of Andreaskerk in Hattem. De solisten Gijsbert Westland, Hugo Maillé en Harmen Severiens en het orkest Capella di San Giovanni verlenen hun medewerking. Het geheel staat onder leiding van de Hattemse dirigent Herman Weelink. 

Licht in het duister
Het Requiem van de Franse componist André Campra is niet heel bekend, maar wel verrassend. Zo bevat het naast donkere ook troostende elementen en zijn er ook vrolijke, opbeurende klanken te horen. “Licht dat zich in de diepste duisternis verspreid, brede stralen tegenover tragische onzekerheden, het verbannen van verschrikkingen, het temperen van angst en beven: dit is wellicht de kern van de Messe des Morts”, aldus Olivier Schneebeli, een kenner van het werk van Campra.

De Andreascantorij in actie – Foto Martijn Hospers

Gratis toegang
Met de uitvoering van het Requiem van Campra sluit de Andreascantorij de dodenherdenking in Hattem op passende muzikale wijze af. De toegang tot dit concert is gratis, mede dankzij medewerking van de Gemeente Hattem, het Comité 4 en 5 mei en enkele sponsoren. Na afloop van het concert kan een vrijwillige bijdrage voor de onkosten worden gegeven.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in