Hattem zet DSV ’61 met grote overwinning opzij

Op voorhand leek de uitwedstrijd van vv Hattem tegen DSV uit Doornspijk een lastige. Al snel kwam Hattem op voorsprong en kon het halverwege de 1e helft de voorsprong uitbreiden. De geel-blauwen speelden overtuigend en waren koelbloedig in de afronding.

Voor de rust was het al 3-0 en na de pauze liep het team van trainer Hans Roeland uiteindelijk uit naar een verdiende 5-1 overwinning.

Hattem kwam goed uit de startblokken. Na een goede combinatie op het middenveld werd Silvan Kersbergen gevloerd maar de goed leidende scheidsrechter Oehl gaf voordeel. De bal kwam uiteindelijk voor de voeten van Lawrence vd Bend die eerst ruzie met de bal leek te hebben maar de knikker uiteindelijk toch slim onder DSV-doelman Dekker in het netje wist te prikken; 0-1. In de periode hierna kregen beide teams een doelkans. Eerst was doelman Dekker van DSV alert op een uitstekende vrije trap van Maikel Rave; aan de andere kant was Hattem-goalie Stefan de Weerdt een sta in de weg op een inzet van de voorwaartsen van DSV. De verhoudingen op het veld zijn op dat moment gelijkwaardig.

Halverwege de 1e helft komt Hattem in balbezit op de rechter flank. Felix Noordberger wordt flink op de huid gezeten maar hij weet in balbezit te blijven. Via Lawrence vd Bend wordt Maikel Rave op rechts op avontuur gestuurd. Zijn snoeiharde afgemeten voorzet wordt vervolgens door Lawrence vd Bend (à la Ryan Babel) fantastisch ingekopt en laat doelman Dekker opnieuw kansloos; 0-2.

DSV moet nu nog meer komen en probeert pressie te spelen waardoor Hattem ietwat onder druk lijkt te komen en wat slordiger gaat spelen. Lang duurt die fase overigens niet en Hattem weet al snel de rug te rechten. De aanvallers van Hattem krijgen keer op keer mogelijkheden omdat de verdediging van DSV niet altijd even attent is.

Daarnaast krijgt het weer overwicht en DSV komt er in deze fase niet aan te pas. In die fase lijkt Hattem de thuisploeg de genadeklap uit te delen. Via een combinatie weet Rabi Ezzat de bal bij Felix Noorberger te krijgen. Hij speelt tussen twee man goed vrij en drukt met links af. Doelman Dekker van DSV probeert de bal nog te toucheren maar kan niet voorkomen dat de inzet van Felix in de kruising verdwijnt; 0-3.

Kort voor rust heeft DSV nog een kans om de aansluitingstreffer te maken. Via een aanval over de rechter flank wordt een voorzet echter niet juist beoordeeld en gaat de bal voorbij het doel van Hattem.

Na de pauze pakt Hattem de prestatie van de 1e helft weer gewoon op en bepaalt het spel. Kort na de hervatting maakt het aan illusies van DSV om wellicht nog voor een stuntje te zorgen een eind. Rabi Ezzat ziet ruimte bij Felix Noordberger die aanvallend gevaar kan stichten. Hij omspeelt een verdediger en jaagt de bal diagonaal onhoudbaar voorbij de doelman van DSV in de verre hoek; 0-4. Het collectief van Hattem is vandaag sterk en op elke linie wordt dan ook niets cadeau gedaan. Uiteraard kan het met deze voorsprong gebeuren dat er wat foutjes ontstaan.

Balverlies op rechts maakt dat Hattem uit positie is en Alfred Hofmeijer, geheel vrij staand, de aansluitingstreffer voor DSV kan laten aantekenen. Hattem is niet van slag en is al weer heel snel bij de les. Lawrence vd Bend is heel dicht bij zijn 3e van de middag. Helaas is de pass van de voor Felix Noordberger ingevallen Hajk Talaljan net iets te scherp waardoor de doelman er nog net bij kan komen.

Halverwege de 2e helft wordt er door DSV een overtreding gemaakt op 20 à 25 van het doel. Hajk Talaljan stelt zich op achter de bal en met een fantastische trap jaagt hij de bal stijf in de kruising en laat hij de doelman volledig kansloos; 1-5. Na deze treffer kabbelt de wedstrijd min of meer naar het einde. Voor Hattem hoeft het eigenlijk niet meer zo noodzakelijk en DSV weet verder geen raad met de kleine kansjes die ze nog krijgen. Hattem controleert de wedstrijd goed, krijgt nog wat kansjes en voorkomt dat DSV nog enige hoop kan putten.

Het team van Hattem behaalt dan ook verdiend een mooie overwinning op concurrent DSV en blijft mee doen om de bovenste plaatsen in de ranglijst. Door deze overwinning en de uitslagen op de andere velden klimt het nu naar de 3e plaats en houdt het ESC en Swift nog in het vizier.

Zaterdag speelt Hattem thuis in de stadsderby tegen Hatto Heim. De wedstrijd begint om 17.30 uur.

De sportuitzending van Radio Hattem duurt zaterdag daarom bijna twee keer zo lang! Niet alleen zoals gebruikelijk van 14.00 tot 17.00 uur. Want de sportmedewerkers houden u helemaal op de hoogte van deze stadsderby, de verslaggevers zijn daar ook live bij.

Tweede Jeugd Sportief, een bijzondere aflevering van het sportprogramma van Radio Hattem, zaterdag van 14.00 tot 19.30 uur.