‘Zoethout’ populair bij landelijke politici

CDA Tweede Kamerlid Evert Jan Slootweg en Eppo Bruins van de ChristenUnie hebben een bezoek gebracht aan Zoethout-Samen voor jou in Hattem. Waar Evert Jan Slootweg woensdag voor een werkbezoek te gast was bij Zoethout, was Eppo Bruins dat zaterdag in het kader van complimentendag.

Slootweg sprak met directeur Mirjam Weitkamp over de organisatie van de zorg in Nederland. Daarnaast gingen Slootweg en wethouder Martijn Hospers in gesprek over de financiering van onderwijshuisvesting en de financiële tekorten in de jeugdzorg.

In het gesprek met Zoethout bleek volgens Slootweg de complexiteit van het zorglandschap. “De doelgroep die Zoethout bedient, maakt dat de organisatie te maken heeft met verschillende wetten, instanties en regio’s voor de financiering van de zorg. Dat is omslachtig, tijdrovend en vaak frustrerend. Frustrerend, omdat die tijd niet kan gaan naar het verlenen van zorg aan de medewerkers van Zoethout.” Slootweg denkt met zijn collega’s na hoe dit beter en efficiënter kan worden georganiseerd zodat zorgverleners vooral met zorg bezig kunnen zijn.

Samen met de lokale ChristenUnie heeft Eppo Bruins een taart gebakken voor de begeleiders van Zoethout. Tijdens het bakken werd met Natalie en Evelien druk gesproken over politiek, de verkiezingen en hoe trots ze beiden zijn op het werk van Zoethout.

Eppo Bruins was onder de indruk. “Zoethout biedt zorg, vertrouwd en dichtbij. De medewerkers en cliënten weten elkaar snel te vinden en kennen elkaar.” Arend Palland benadrukte het belang van een organisatie als Zoethout voor Hattem: “De samenleving heeft het hard nodig dat we omzien naar elkaar. Mensen zijn geschapen om lief te hebben. Dan bloeien we op en komen we tot ons recht. De mensen van Zoethout weten dat elke dag weer neer te zetten.”

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in