The Alluring Ajettes bij Jazz in Hattem

Als de sneeuwklokjes, krokussen en narcissen zich weer laten zien, nadert het voorjaar en is er op zondag 10 maart alweer het laatste concert van Jazz in Hattem in het seizoen 2023-2024.

The Alluring Ajettes is een formatie rond drie frontladies met een voorliefde voor vocale harmonieën. Op het repertoire staan vele mooie liedjes uit de jaren ’20 tot eind jaren ’50. De dames kiezen hun eigen favoriete jazz-, swing- en blusliedjes, herkenbare tunes van bijvoorbeeld the Boswell Sisters, Fats Waller, Louis Armstrong, the Andrews Sisters, en natuurlijk Ella en Billie en arrangeren die voor driestemmige zang.

Inspiratie rond het kampvuur
Opgericht in 2013 door Margriet Bruggemans, Marieke Eerelman en Marit van Raalte staan The Alluring Ajettes onder artistieke leiding van bandleider en arrangeur Reinder van Raalte. Op een avond, in de tuin bij een kampvuur, zaten ze te luisteren naar de Amerikaanse singer-songwriter A.J. Croce, wiens vroege albums de sfeer ademen van oude jazz, blues en swing. Het idee ontstond om rond deze muziek een band op te richten. Na succesvol zijn liedjes naar hun hand te hebben gezet kregen ze de smaak te pakken. Er bestond immers nog zoveel meer prachtigs in die stijl!

Inmiddels hebben de Ajettes vele bijzondere optredens gehad op prachtige plekken. Naast de reguliere optredens zijn zij zich ook meer gaan richten op het produceren en creëren van kleinschalige theaterproducties.

Bezetting:
Margriet Bruggemans – zang
Marieke Eerelman – zang
Marit van Raalte – zang
Reinder van Raalte – toetsen
Jos Laverman – drums

Concerten Jazz in Hattem
De concerten worden altijd gegeven in de brasserie van Dutch Golf, Konijnenbergweg 3, en duren van 16.00 -18.00 uur. De concerten hebben de sfeer van een jazzcafé. Begunstigers bezoeken de concerten van Jazz in Hattem zonder entree te betalen. Losse kaarten zijn te koop voor € 12,50 per persoon bij binnenkomst in de brasserie.

Jazzhap
Na ieder concert verzorgt Brasserie de Konijnenberg een dagschotel de Jazzhap. Steeds is het een verrassing welk lekker gerecht wij voorgeschoteld krijgen. Voor € 17,50 per persoon eet u mee in een gezellige ambiance. Je hoeft hiervoor niet te reserveren en kunt tijdens het concert aangeven of je mee-eet.

Stichting Jazz in Hattem
De website van de stichting Jazz in Hattem, https://jazzinhattem.nl geeft altijd de meest actuele informatie over onze concerten. Ook via onze facebook pagina word je op de hoogte gehouden van actuele ontwikkelingen. Onze leden krijgen bovendien per e-mail de meest actuele informatie toegestuurd.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in