Is de binnenstad Hattem goed bereikbaar voor hulpdiensten?

In de Hattemse binnenstad zijn op tal van plekken vaste bloembakken geplaatst. Dit draagt bij aan het autoluw maken van de binnenstad. Toch zijn er bedenkingen of de huidige indeling de mogelijkheid van een goede bereikbaarheid in de weg staat.

CDA Hattem heeft naar aanleiding van gesprekken met bewoners van de binnenstad in de raadsvergadering een vraag gesteld over de bloembakken. Fractievoorzitter Teun Juk vroeg zich af in hoeverre de gemeente hierover met brandweer en ambulancediensten heeft overlegd: “Wanneer wij kijken naar de bloembak die tegenover de Gasthuissteeg staat, hebben wij de indruk dat deze de toegang tot die steeg bij calamiteiten ernstig belemmert,” aldus Juk.

Wethouder Schipper gaf aan dat de herinrichting van de binnenstad is besproken met de veiligheidsregio. Daarnaast hebben hulpdienstvoertuigen door de Kerkstraat gereden om te testen wat mogelijk is. Als er zich in de praktijk echter knelpunten voordoen, moeten er aanpassingen plaatsvinden. Het CDA Hattem wil er op toezien dat dit dan ook gaat gebeuren.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in