Vacature vrijwilligers Op KO€RS

Stichting Welzijn Hattem zoekt nieuwe vrijwilligers voor Op KO€RS. In 2013 startte de stichting met het project Op KO€RS, een dienstverlening voor mensen met financiële en/of administratieve problemen en vraagstukken. Wie korte vragen heeft, bijvoorbeeld over het invullen van formulieren of het doen van aanvragen, kan daarvoor binnen lopen bij het wekelijkse spreekuur.

Wie uitgebreidere vragen of problematiek heeft, wordt langduriger begeleid door een vrijwilliger. De vrijwilliger helpt de cliënt door middel van een traject bestaande uit huisbezoeken. Ieder traject is anders, iedere hulpvraag is anders.

Van helpen bij het opstellen van weekbudgetten voor iemand die krap bij kas zit, tot aan het toeleiden naar schulddienstverlening. Ook worden bijvoorbeeld financiën en schulden inzichtelijk gemaakt, worden er afbetalingsregelingen getroffen en wordt er geholpen met uiteenlopende problemen.

De vrijwilliger biedt ondersteuning en begeleiding. Uitgangspunt daarbij is altijd dat er niets wordt overgenomen van de cliënt, maar deze gesterkt wordt in zijn of haar eigen verantwoordelijkheid en mogelijkheden.

Op KO€RS werkt nauw samen met andere organisaties zoals de gemeente Hattem, de woningbouwvereniging, Schulddienstverlening en maatschappelijk werk.
Wegens de toestroom van cliënten en het vertrek van een klein aantal vrijwilligers, is een uitbreiding van het team zeer welkom.

Nieuwe vrijwilligers krijgen een online basistraining aangeboden. Maandelijks worden vrijwilligers-bijeenkomsten georganiseerd met diverse thema’s. Er worden regelmatig sprekers uitgenodigd.

Voor de vrijwilligers is het hebben van een achtergrond in en kennis over financiën en administratie een prettige basis.

Bent u geïnteresseerd is in deze vrijwilligersfunctie? Dan kunt u zich aanmelden bij de coördinator van Op KO€RS, Ria Steentjes, (038)4432881 of info@swhattem.nl