RTV Hattem klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen

RTV Hattem gaat de komende weken veel aandacht besteden aan de gemeenteraads- verkiezingen. De aftrap is op zaterdag 10 februari. Op vijf opeenvolgende zaterdagen komt het radioprogramma ‘Hattem Actueel’ tussen 11.00 en 12.00 uur live vanuit de bibliotheek in mfc De Marke. Elke week staat een politieke partij centraal om vragen te beantwoorden over hun programma.

Luisteraars worden van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Ook is het mogelijk vooraf vragen in te sturen via info@rtvhattem.nl en social media van RTV Hattem.

Het uitzendschema
• 10 februari, CDA
• 17 februari, D66
• 24 februari, VVD
• 3 maart, CU
• 10 maart, PvdA

Samenwerking met Omroep Gelderland
RTV Hattem werkt samen met Omroep Gelderland (GLD).De regionale omroep heeft heeft een speciale website gelanceerd www.gldstemt.nl. Op deze website is al het nieuws over de verkiezingen van de Gelderse gemeenten te lezen en dus ook van Hattem. Maar uiteraard kunt u voor Hattems nieuws ook naar onze eigen website www.rtvhattem.nl

Verkiezingsbus in Hattem
GLD heeft een bus ingericht als radiostudio en toert de hele provincie door. Deze bus staat dinsdag 6 maart op De Markt in Hattem voor het Stadhuis. Tussen 19.30 uur en 20.45 uur wordt een live radioprogramma uitgezonden vanuit de bus. Hierin ‘pitchen’ de lijsttrekkers hun verkiezingsprogramma. Wilt u de uitzending live bijwonen, dan kan dat vanuit het Stadhuis.

Verkiezingsdebat
Op donderdag 15 maart debatteren de lijsttrekkers in de Raadszaal van het Stadhuis. Het debat, dat live te volgen is op radio en tv, begint om 20.00 uur en duurt tot 21.15 uur. Aan de hand van pittige stellingen, die zijn opgesteld voor een voorbereidingsgroep van RTV Hattem, zal Wilfred Willemsen het verkiezingsdebat leiden. Geïnteresseerden kunnen naar het Stadhuis komen om het debat live te volgen en misschien zelfs mee te praten.

Uitslag
Tot slot doet RTV Hattem live verslag op radio en tv van de uitslag van de verkiezingen. Deze uitzending vanuit het Stadhuis begint om 21.30 uur en gaat door totdat alle stemmen zijn geteld. Ook bij deze uitzending bent u welkom.

RTV Hattem ziet zichzelf als de waakhond van de lokale democratie en staat midden in de samenleving.