Midwinterhoornbloazen in Hattem

Als je wandelt door Hattem kan je zomaar verrast worden door het geluid van de midwinterhoorn van Aart Elink. Aart is lid van de Vlijtbloazers in Wapenveld en woont aan de Hilsdijk in Hattem.

Aart speelt graag op de midwinterhoorn. “Dat kan nog tot Driekoningen,” vertelt Aart. “Het is nu mijn tweede seizoen dat ik lid ben van de Vlijtbloazers.” Hij bespeelt een hoorn die hij van een lid van de vereniging heeft overgenomen. “Door corona was het niet mogelijk om een eigen hoorn te maken, maar dat wil ik nog wel heel graag doen. Ik heb verschillende exemplaren geprobeerd, want er zijn nogal wat verschillen in bijvoorbeeld het gewicht of het mondstuk waarop je blaast. De hoorn die ik nu heb past het beste bij mij.”

Tekst gaat verder na de film.

Blazen tijdens een wandeling
“Gedurende zes weken in het jaar mogen wij op de midwinterhoorn blazen. Als het even kan probeer ik een stukje te blazen. Ik neem de hoorn dan mee tijdens een wandeling en blaas zo nu en dan een stukje. Het mooiste is als er een andere speler is die het hoort en antwoordt.”

Afbloazen
“Donderdag 6 januari gaan we met de Vlijtbloazers afbloazen. Dan zit het seizoen erop en gaat de hoorn in de kast. In september begint het weer en ga ik weer oefenen om klaar te zijn voor de volgende winter.” Wil je het afbloazen meemaken, kijk dan op de website van De Vlijtbloazers.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in