Speciaal transport rijdt zich vast door werkzaamheden A28 bij Hattem

Een grote vrachtwagen met een brede lading heeft zich woensdagavond vastgereden op het Verkeersplein Zuid in Zwolle. Vanwege werkzaamheden is de snelweg in de richting Amersfoort afgesloten in de nacht en avond.

De vrachtwagen geladen met een bijna 5 meter breed onderdeel van een windmolen had een ontheffing om na 20.00 uur te rijden. Op dat moment begonnen ook de werkzaamheden aan de snelweg.

De trucker moest de snelweg verlaten bij Zwolle-Zuid. Omrijden via de Westenholterallee was geen optie vanwege de afmetingen. Het speciale transport strandde voor de afgesloten oprit van de A28.

De transportbegeleiders en Rijkswaterstaat hebben urenlang gezocht naar een alternatieve route. Overnachten op industrieterrein Hessenpoort bleek geen optie omdat de vrachtwagencombinatie een bocht niet kon maken bij de Nieuwleusenerdijk.

Na een verkenning door de vrachtwagenchauffeur en transportbegeleiders werd duidelijk dat omrijden via de Oude IJsselbrug onmogelijk was. Na middernacht is een poging ondernomen om via de A28 terug te rijden en vervolgens te keren bij Nieuwleusen.

De trucker kreeg toestemming om vanaf de snelweg, onder begeleiding van Rijkswaterstaat, achterwaarts de oprit Zwolle-Centrum op te rijden. Gebruikmaken van parkeerplaatsen langs de snelweg zoals Haerst was onmogelijk vanwege de breedte van het transport. De trucker kon de nacht doorbrengen op de oprit tot de afzetting om 5.00 uur werd opgeheven.

De A28 tussen Zwolle en Hattemerbroek is ook vanavond en morgenavond afgesloten vanwege onderhoud.

Foto’s: Peter Denekamp

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in