Gezelligheid komt te paard tijdens Hanze-editie van Speciaalbierfestival Zwolle

De vierde editie van het Speciaalbierfestival vindt op zaterdag 16 september plaats bij de Plantagekerk in Zwolle. Drijvende krachten achter het festival zijn kroegbazen Jos Piening van café de Gezelligheid en Dennis Kaatman van Het Vliegende Paard.

Voor de uitbraak van het coronavirus werd het festival al drie keer met succes gehouden in de Overijsselse provinciehoofdstad. “Dit jaar zijn we weer helemaal terug,” meldt Kaatman enthousiast. “We maken er een Hanze-editie van en hopen dat er veel liefhebbers van speciaalbier uit Zwolle en omgeving een biertje komen proeven.”

Er is genoeg te proeven, er komen vijftien verschillende brouwers. “Ze komen voornamelijk uit de Hanzesteden,” zegt Kaatman. “Iedere brouwer neemt zo’n vijf tot zes unieke bieren mee. Dan zit je al snel op tachtig verschillende biertjes.” Axes Castellum uit Zwolle, bierbrouwer Davo uit Deventer en de Veluwse brouwerij Hert Bier zijn over twee weken dan ook van de partij. Op het festivalterrein staan stands met hapjes, er zal onder meer een bitterballenbar aanwezig zijn.

Kaarten voor het Speciaalbierfestival kosten 15 euro per stuk. Een eigen proefglas en twee biermuntjes zijn bij de prijs inbegrepen. Het festival begint zaterdag 16 september om 14.00 uur in en bij de Plantagekerk aan de Ter Pelkwijkstraat in Zwolle. Om 20.50 uur luidt de bel voor de laatste ronde. De tickets zijn online te bestellen via de website van het Speciaalbierfestival.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in