Nieuwjaarsduikje in Hattem

Geen aanmoedigend publiek, Unox mutsen, knallende boomboxen of wuivende beachvlaggen. Toch wagen vanochtend enkele bevriende zwemmers een nieuwjaarsduik in de haven van Hattem.

‘Door’ met het koor
De vier kennen elkaar van de Andreascantorij, het Hattemse kerkkoor waarvoor geen noot, maar blijkbaar ook geen watersnood te hoog is. ‘Weer of geen weer, we zwemmen elke week wel een keer in open water, meestal de IJssel, soms zelfs wel met zes van de koorleden. Maar door het hoge water houden we het dit keer bij de havenkade.’, aldus deelnemer Delien die met een tintelend rode huid het water verlaat.

Energieboost
‘Zwemmen in het koude water geeft me een enorme energieboost en een fit gevoel. En verder is het vooral ook gezellig.’ zo vervolgt ze. ‘Meestal poedelen we op zondagochtend. Maar aan het begin van 2024 moest er natuurlijk een nieuwjaarsduik plaatsvinden.’ Veel meer tekst heeft de geïnterviewde zwemster niet, want ‘eenmaal uit het water wil ik me zo snel mogelijk afdrogen en naar huis fietsen. Daar staan snert en warme koffie al voor me klaar.’

‘Nieuwjaarsduikje’ in Hattem

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in