Uitslagen KNHS-kampioenschappen eventing in Hattem

In Hattem, tijdens de Molecaten Ruiterdag, zijn 5 oktober de KNHS-kampioenschappen eventing verreden. Mariska Witte (Oudeschild), Vera Huntink (Halle) en Renske de Bruin (Bunnik) zijn de nieuwe kampioenen. In de klasse L werd ook een teamkampioenschap verreden, het was de Regio Gelderland die met goud naar huis ging.

Verschillende cross parcoursen
Ondanks de overvloedige regenval in de dagen voor de wedstrijd, was de bodem van de cross goed. De route was verlegd en daarmee spectaculairder dan ooit. Via een nieuwe lus kwamen de combinaties in de nieuwe waterbak, het oude natuurzwembad van Hattem. In totaal werkten meer dan 200 vrijwilligers mee aan het slagen van de eventingwedstrijd met ruim 170 deelnemers. De crossbouw van het kampioenschap was in handen van drie leden van Hippisch Hattem. Zij tekenden voor de verschillende cross parcoursen tijdens de Molecaten Ruiterdagen. Elke van Renssen en Sieto van der Scheer bouwden de klassen B, L en M. Henk Dokter, de nestor van de Hattemse wedstrijd, had zich ontfermd zich over de Z-cross. Voor Henk Dokter was er aan de vooravond van de wedstrijd nog een mooie verrassing. Hij ontving net als zijn collega Hippisch Hattemers Henk Dubbeldam en Henny Zwerus, een koninklijke onderscheiding.

Foto: Eventing Photo

Z-kampioenschap
In het Z kampioenschap ging het goud naar Mariska Witte met Cadanza. Witte bleef slechts één tiende voor op de Joanne Spliethof die met haar Dansa zilver won. Brons ging naar Floor van Gelderen met Go Special. Kampioene Mariska Witte greep in de dressuur de leiding maar liep tegen 12 strafpunten aan in het springen. In de cross was ze vervolgens de enige die foutloos en binnen de tijd bleef, waarmee ze toch de titel greep.

“Het was echt een mooie wedstrijd”, vertelt de kampioene. “Over de dressuur was ik best tevreden. Mijn paard raakte bij het springen op het voorterrein in een soort paniek van een tafel waardoor ik veel te veel spanning had in de ring en er een paar balken vielen. Toen dacht ik ‘jammer dan’ en heb haar in de cross lekker laten lopen. Door de springfouten dacht ik niet nog heel hoog te eindigen. Ik woon op Texel en wilde graag de laatste boot nog halen, ik heb me dan ook netjes afgemeld voor de prijsuitreiking en ben naar huis gegaan. Toen we al een eind onderweg waren werd ik gebeld dat ik had gewonnen. Ik kon het gewoon niet geloven. Dat was natuurlijk ook niet zo netjes, maar ja nu waren we wel op tijd voor de boot.”

Vera Huntink won met Iris goud in de M-klasse. Renske de Bruin en Gina Barina waren de beste in het L-kampioenschap. In dit L-kampioenschap werd ook een teamkampioenschap verreden. De overwinning was hier voor de zes combinaties tellende ploeg uit Gelderland. Overijssel en Noord-Holland volgden in de eindstand.

Podium KNHS Kampioenschappen Eventing 2019

Klasse Z

1. Mariska Witte (Oudeschild) – Cadanza, 41.8
2. Joanne Spliethof (Borculo) – Dansa, 41.9
3. Floor van Gelderen (Den Bosch) – Go Special, 44.5

Klasse M
1. Vera Huntink (Halle) – Iris, 32.2
2. Maartje Siemons (Linden) – Harly, 33.1
3. Harm Snoeck (Radewijk) – Buuterfly, 35.2

Klasse L
1. Renske de Bruin (Bunnik) – Gina Barina, 31.8
2. Tessa Arisz (Noord-Holland) – Frascati, 35.2
3. Sanne Hoek (Noord-Brabant) – Allure, 36.7

Teams
1. Gelderland
2. Overijssel
3. Noord-Holland

Bron: KNHS

Kijk voor aanvullende informatie op www.molecatenruiterdag.nl.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in